- Casa din Home Alone a fost vândută chiar în preajma sărbătorilor
- Marcel Ciolacu explică zborurile private: „Am plătit din banii mei personali, nu din bani publici”
- Crăciunul: Istorie, Tradiții și Semnificații Profunde
- Nicușor Dan: „Să facem ce știm că trebuia făcut de 35 de ani”
- Atac masiv asupra Ucrainei în ziua de Crăciun
Alocațiile cresc cu 10% din ianuarie, punctul de pensie cu 8% din septembrie
Guvernul are de gând să majoreze alocațiile cu 10 la sută de la 1 ianuarie și cu alte zece procente din luna august, iar punctul de pensie va crește cu 8 la sută, dar din luna septembrie, au declarat surse politice pentru Digi24.ro.
Veniturile bugetarilor (sporuri, indemnizații, salarii etc.) vor fi plafonate pentru o perioadă de 2-3 luni, timp în care se va face o analiză, întrucât în momentul de față sunt discrepanțe între banii pe care îi primesc bugetarii.
În ceea ce-i privește pe profesori, majorarea de salarii promisă va fi și ea amânată, probabil până în decembrie 2021, au spus sursele Digi24.ro.
Premierul Florin Cîțu a anunțat, luni, după ședința de guvern, că se lucrează la o soluție prin care anumite categorii ale populației, afectate de pandemie, vor putea să-și amâne în continuare plata ratelor la bănci. Surse politice au declarat pentru Digi24.ro că această facilitate va fi acordată în special angajaților din domeniul HoReCa.
De altfel, guvernul urmează să aprobe o schemă de sprijin pentru industria HoReCa, după cum a anunțat premierul Florin Cîțu într-o declarație de presă susținută luni la Palatul Victoria. Reprezentanții acestui sector vor fi scutiți de plata impozitului specific până în martie 2021.
Bugetul României pe 2021 va fi construit cu un deficit de 7% din PIB, iar guvernul are în vedere o consolidare fiscală. „Pentru bugetul de anul viitor rămânem la ceea ce am spus şi până acum: suntem adepţii unei consolidări fiscale, ceea ce înseamnă că vom construi un buget cu care vom veni în Parlamentul României cu un deficit bugetar în jur de 7% din PIB, ceea ce arată, pe de o parte, angajamentul nostru ferm pentru consolidarea fiscală şi, în acelaşi timp, este un deficit bugetar care, în contextul economic actual, nu pune o frână economiei”, a spus Florin Cîţu la finalul şedinţei de guvern.