- Blocaj în negocierile pentru formarea noului guvern
- La 35 de ani de la Revoluție, dosarul crimelor din acele zile zace în justiție
- Klaus Iohannis, de Ziua Victoriei Revoluției – „România este într-un moment de cumpănă"
- Elenei Lasconi: „România trebuie să se desprindă de un sistem corupt și să aleagă drumul drept”
- Atac tragic la târgul de Crăciun din Magdeburg
A murit pictorul Paul Gherasim
Pictorul Paul Gherasim a murit, anunță directorul Muzeului Național al Țăranului Român (MNȚR), Virgil Ștefan Nițulescu, pe pagina sa de Facebook.
"Cu imensă tristețe anunț trecerea la cele veșnice a unui mare prieten al MNȚR, un om pe care l-am admirat și îl admir și acum, bucurându-mă că am avut șansa să îl cunosc. Cu doar 8 zile în urmă, la MNȚR, a avut loc lansarea celui mai recent album al cărui autor a fost Domnul Paul. Dumnezeu să-l odihnească", a scris Nuțulescu.
Pictorul Paul Gherasim s-a născut la 25 iunie 1925, la Botești, județul Suceava.
A studiat desenul cu pictorul Nicolae Dărăscu, iar pictura cu Jean Alexandru Steriade, la Academia de Arte Frumoase din București (1943-1947). Din anul 1946 a participat la principalele expoziții oficiale.
Prima expoziție personală a avut loc în 1965, la Galeria Galateea. A participat aproape permanent, de atunci, la manifestări plastice din muzee și galerii din țară și străinătate, obținând numeroase premii, burse de studii, călătorind.
În anul 1985 are inițiativa înființării grupului 'Prolog', cu un program de asumare a conceptului de 'ordine divină' care fertilizează natura. Din acest grup fac parte artiști de primă mărime: Constantin Flondor, Ion Grigorescu, Horea Paștina etc. În lucrările sale, artistul simplifică imaginea până la esență: 'Logosul', 'Octogonul', 'Bolta', 'Însemnarea', compoziții cu Iisus spiritualizat, purtat pe brațe într-o lumină gri-albăstruie sunt doar câteva dintre temele studiate îndelung, în cultul zugravilor de biserici.