- Casa din Home Alone a fost vândută chiar în preajma sărbătorilor
- Marcel Ciolacu explică zborurile private: „Am plătit din banii mei personali, nu din bani publici”
- Crăciunul: Istorie, Tradiții și Semnificații Profunde
- Nicușor Dan: „Să facem ce știm că trebuia făcut de 35 de ani”
- Atac masiv asupra Ucrainei în ziua de Crăciun
7 ierburi și condimente care ajută în lupta cu cancerul
Condimentele și ierburile aromatice au fost mult timp folosite în scopuri medicinale, cum ar fi indigestie sau tratarea problemelor digestive. Cu toate că, în ceea ce privește lupta împotriva cancerului, știința nu are certitudini asupra beneficiilor directe pe care le aduce consumul anumitor condimente și plante aromatice și a efectelor secundare, efectele lor benefice indirecte pot fi ușor de recunoscut.
Un astfel de efect este gustul unic pe care îl aduce mâncării, care variază de la puternic la moderat. Cu cantități mici, se poate crea o nouă senzație de gust. În cazul persoanelor bolnave de cancer, atunci când apar pierderea apetitului și modificări ale gustului, ceea ce poate contribuii la pierderea nedorită în greutate, adăugând în mâncare câteva ierburi și condimente se poate ajuta stimularea papilelor gustative și revigora apetitul.
Ghimbirul a fost mult timp folosit în medicina populară pentru a trata aproape orice, de la raceli la constipație. Ghimbirul poate fi utilizat în stare proaspătă, sub formă de pudră sau confiat. Cu toate că aroma de ghimbir proaspăt și cea a ghimbirului macinat este semnificativ diferită, în multe rețete, ele pot fi substituite unul cu altul. În general, puteți înlocui 1/8 linguriță de ghimbir măcinat cu 1 lingură de ghimbir proaspăt și vice-versa.
Consumarea ghimbirului și a produselor din ghimbir în timpul tratamentului cancerului poate să înlocuiască medicamentele prescrise pentru stările de greață.
Rozmarinul este o plantă mediteraneană cu consistență lemnoasă și este o sursă bună de antioxidanți. Din cauza originii sale, rozmarin este frecvent utilizat în bucătăria mediteraneană și îl veți găsii de multe ori inclus ca ingredient principal în condimentele italiene. Puteți să-l utilizați pentru a adăuga aroma la supe, sosuri pe bază de roșii, pâine și alimente bogate în proteine, cum ar fi carne de pasăre, carnea de vită și cea de miel.
Rozmarinul poate ajuta cu detoxifiere, modificări ale gustului, indigestie, flatulență, precum și alte probleme digestive, precum și în cazuri de pierdere a apetitului. Pentru a ajuta la rezolvarea acestor probleme se recomandă să beți până la 3 cești de ceai de frunze de rozmarin pe zi.
Turmericul este o plantă din familia ghimbirului; este unul dintre ingredientele care dau culoarea galbenă mâncărilor. Curcumina este compusul activ din curcumă. Acest compus a demonstrat proprietăți antioxidante și anti-inflamatorii, care asigură protecție împotriva dezvoltării cancerului.
Suplimentele care au la bază curcuma sunt în prezent studiate pentru a vedea dacă acestea au întradevăr un rol important în prevenirea și tratarea unor tipuri de cancer, inclusiv a celui de colon, de prostată, de sân și a cancerului de piele. Cu toate că rezultatele par promițătoare, acestea au fost în mare parte observate în studiile de laborator pe animale, iar pentru moment nu este clar dacă aceste rezultate se vor repeta și în cazul oamenilor.
Ardeiul chilli conține capsaicina, un compus care poate ameliora durerea. Atunci când capsaicina este aplicată local pe piele, aceasta determină eliberarea unei substanțe chimice numită substanța P. Totuși, acest lucru nu înseamnă că trebuie să aplicați ardei chilli pe locurile dureroase. Acesta trebuie manipulat cu atenție, deoarece poate provoca arsuri în contact cu pielea.
Prin urmare, dacă aveți dureri și doriți să profitați de beneficiile ardeiului chilli, întrebați un oncolog sau medicul dumneavoastră curant, pentru a vă prescrie o crema pe bază de ardei. După o intervenție chirurgicală, s-au demonstrat rezultate destul de bune în ceea ce privește tratarea durerii neuropatice.
Un alt beneficiu al ardeiului chilli este că acestea pot ajuta în cazul indigestiei; unele studii au arătat că ingerarea de mici cantități de ardei iute poate reduce indigestia.
Usturoiul aparține clasei de plante Allium în formă de bulb, care include, de asemenea, arpagicul, prazul, ceapa, ceapa eșalotă și ceapa verde. Usturoiul are un conținut ridicat de sulf și este o sursă bună de arginină, oligozaharide, flavonoide și seleniu, toate acestea pot fi benefice pentru sănătate. Compusul activ din usturoi, numit alicină, îi conferă mirosul caracteristic și este produs atunci când căpățâni de usturoi sunt tocate sau zdrobite.
Mai multe studii sugerează că aportul crescut de usturoi reduce riscul de cancer de stomac, colon, esofag, pancreas și a celui de sân. Se pare că usturoiul poate proteja împotriva cancerului, prin numeroase mecanisme, inclusiv prin inhibarea infecțiilor bacteriene și formarea de substanțe care sunt responsabile de producerea cancerului. Usturoiul sprijină detoxifierea, poate sprijini sistemul imunitar și ajuta la reducerea tensiunii arteriale.
Acesta este folosită de mii de ani ca un ajutor digestiv pentru a calma gazele, indigestia, crampele și diareea. De asemenea, poate ajuta în cazul simptomelor provocate de sindromului de intestin iritabil și a intoxicațiilor alimentare. Menta calmează mușchii stomacului și îmbunătățește fluxul bilei, făcând ca produsele alimentare să treacă prin stomac mai repede.
În cazul în care cancerul sau tratamentul dumneavoastră cauzează dureri de stomac, încercați să beți o ceașcă de ceai de mentă.
Menta poate calma și durerile în gât. Din acest motiv, este folosit uneori pentru a calma leziuni la nivelul gurii, care pot să apară de la chimioterapie și radiații.
Mușetelul este considerat a avea beneficii medicinale și a fost utilizat de-a lungul istoriei pentru a trata o varietate de probleme de sănătate. Mușețelul poate ajuta în cazul problemelor de somn; când somnul este o problemă pentru tine, încercați să beți un ceai puternic de mușețel cu puțin timp înainte de culcare.
Mușețelul folosit ca apă de gură este util pentru prevenirea și tratarea ulcerațiilor la nivelul gurii în cazul chimioterapiei și a radioterapiei. Cu toate că rezultatele nu sunt pe deplin concludente, dacă medicul oncolog nu se opune, merită să încercați.
Ceaiul de mușețel poate fi de ajutor și pentru a gestiona problemele digestive, inclusiv crampele stomacale. Mușetelul ajută la relaxarea contracțiilor musculare, în special a tunicii musculare a intestinelor.