- Cum să prepari cea mai sănătoasă cafea
- În ciuda interdicției, Italia pregătește terenul pentru dezvoltarea reactoarelor nucleare
- Gigi Becali, pe listele AUR la alegerile parlamentare
- Criminalitatea în Occident, o provocare în creștere
- Promenada împărătesei Sissi și reabilitarea cădițelor cu apă termală la Băile Herculane
6 din 10 șomeri din România sunt trecuți de vârsta de 40 de ani
1 din 2 șomeri de la noi din țară abia dacă a terminat 8 clase. 6 din 10 români fără un loc de muncă sunt trecuți de vârsta de 40 de ani, iar cei mai mulți provin din mediu rural. În total vorbim de peste 256 de mii de români care se află în această situație și în evidența autorităților. În realitate, însă, numărul este mult mai mare.
Adrian Hatos – sociolog: Numărul cel mai mare de șomeri este în grupa de vârstă care este de fapt cohorta cea mai mare din populația României. Explicația pentru care ei nu au loc de muncă este că nu există locuri de muncă. Distribuția oportunităților locurilor de muncă nu este omogenă. Sunt zone unde nu există oportunități și sunt regiuni în care există o masivă ofertă de muncă și nu există cine să o acopere.
Statul are o soluție pentru șomerii trecuți de o anumită vârstă, însă nu și atunci când vine vorba de creșterea locurilor de muncă.
Corina Scarlat – purtător de cuvânt ANOFM: Pentru aceste categorii de vârstă – peste 45 de ani și cei care mai au 5 ani până la pensie stimulăm și susținem încadrarea persoanelor în muncă, prin oferirea de subvenții a angajatorilor: de 2.250 de lei timp de 12 luni pentru fiecare persoană încadrată din evidențele agențiilor pentru ocuparea forței de muncă.